Receptek Aloe verával
Az aloe vera gél alapjában kesernyés fanyar ízzel
rendelkezik, amit nem mindenki kedvel.
Bár az ízesített italok sokat segítenek,
azonban mi magunk is tehetünk az aloé kellemesebbé tételéhez azáltal, hogy
különböző formában, keverékben, illetve ételben, italban tálalva fogyasztjuk.
Energiaitalok Aloe verával

Klasszikus energiaital
Hozzávalók: 25 ml (azaz kb. 2-3
evőkanál) Aloe ivólé vagy pürésített friss gél, 75 ml szénsavmentes ásványvíz,
1 facsarásnyi citromlé.
Tálaljuk jégkockákra öntve.
Egy tonikéra emlékeztető
italhoz jutunk.
Gyümölcsös energiaital
Hozzávalók: 25 ml Aloe ivólé vagy
pürésített friss gél, 75 ml frissen facsart vagy már készen vásárolt
gyümölcslé, édesítőnek méz.
Javasoljuk még a gréprútot, narancsot, almát,
szőlőt, ananászt, áfonyát vagy használhatunk multivitamin ivólevet.
Zöld angyal
Hozzávalók: 1 kivi, 200 ml maracuja nektár, 50 ml grépfrútlé, 50 ml Aloe vera ivógél vagy a levél gélje, jégkockák.
Elkészítés: az alkotóelemeket mixerrel
keverjük pürévé, a jégkockákat külön törjük össze és keverjük a püréhez.
Tálaljuk koktélpohárba, a szélére illesszük valamelyik kedvenc gyümölcsünket
karikába szelve.
Próbálkozzunk más keverékkel is!
Például sárgabarackot
keverjünk ananásszal vagy cseresznyét maracujával, azonban mindegyikhez öntsünk
grépfrút levet.
Pikáns változat
Hozzávalók: 25 ml Aloe ivólé vagy
pürésített friss gél, 75 ml frissen facsart vagy már készen vásárolt zöldséglé,
só, bors, Tabasco szósz.
Felhasználhatunk még paradicsomot, zellert, paprikát,
sárgarépát.
Kas-narancs
Hozzávalók: 25 ml Aloe ivólé vagy
pürésített friss gél, 75 ml frissen facsart narancslé, 75 ml Bitter Kas.
Öntsd
jégkockára, tálald szép üvegpohárban, kiváló aperitif.
Bitterlimo
Hozzávalók: 25 ml Aloe ivólé vagy
pürésített friss gél, 75 ml frissen facsart narancslé, 75 ml ásványvíz, egy
pici citromszirup.
Ez a gyerekek kedvence jóllehet enyhén kesernyés ízvilággal
bír.
Készíthető egyébb gyümölcssziruppal is, mint grépfrút, maracuja, ribiszke,
vagy málna.
Receptek Aloe verával Alkoholos koktélban
Alkohollal keverve is fogyasztható az aloé gél. Leginkább akkor javasolt, ha szeretnénk ellazulni, jól érezni magunkat vagy gondtalanul szórakozni, esetleg különleges alkalmakkor, baráti társaságban.

Aloés Amaretto
Hozzávalók: Egy evőkanál aloe vera ivólé vagy friss gél, egy kupica Amaretto, 2 ek. tejszín, kakaópór vagy őrölt gyömbér.
Elkészítés: Az aloéra öntsük az Amarettót, a tetejére pedig a félig felvert tejszínt. A tetejét díszítsük kakaópórral vagy gyömbér-porral.
Narancsos aloé
Hozzávalók: Egy evőkanál aloe vera ivólé vagy friss gél, egy kis jégkocka, 1 kis gin, 150 ml narancslé, díszítéshez egy karika narancs.
Elkészítés: Az aloét vagy a gélt töltsük jégkockákra egy hosszú pohárba, adjuk hozzá a gint, majd öntsük fel narancslével. A pohár szélére helyezzük a narancskarikát.
Aloés tojáslikőr
Hozzávalók: Egy evőkanál aloe vera ivólé vagy friss gél, egy kupica tojáslikőr, egy kis tejszín, csoki vagy kókuszreszelék.
Elkészítés: Az aloéra öntsük a tojáslikőrt, keverjük hozzá a tejszínt, díszítsük csoki vagy kókuszreszelékkel.
Receptek aloe verával Fitnesz desszertek
Miért épp az édesség maradna ki a repertoárból? Ráadásul a gyerekek is megkedvelik a növény ízét.

Kiviszörbet aloéval (4 személyes)
Hozzávalók: 50 gramm cukor, 5 darab kivi, 2 teáskanál citromlé. 3 evőkanál aloe vera ivógél vagy friss gél, kis tojásfehérje, a körítéshez kétféle gyümölcs (narancs, karambola, füge, esetleg mangó) mentalevél, porcukor.
Elkészítés: A cukrot 3 evőkanál vízzel keverjük össze, melegítsük 2 percig, majd hagyjuk kihűlni vagy hűtsük le. Készítsünk pürét botmixerrel a kiviből, citromléből, az aloé ivóléből vagy a gélből nyert elegyből, majd öntsünk hozzá cukorszirupot. A tojásfehérjét verjük fel habosra és keverjük a kivipüréhez. Az egészet töltsük egy lapos tálba, a felszínt egyengessük el, majd tegyük be a fagyasztóba. A megdermedt masszából vegyünk ki két evőkanállal (előtte áztassuk a kanalat meleg vízbe, így nem ragad a kanálhoz a massza) és tegyük a felszeletelt gyümölcsökre. Mentalevelünkkel tetszés szerint díszítsük és szórjuk meg porcukorral.
Túró aloe verával
Hozzávalók: 250 gramm sovány túró, 3 evőkanál cukor, fél rúd vanília kikapart belseje, + igény szerint egy csomag vaníliás cukor, 25 ml aloé vagy pürésített aloe gél, egy kis tej, 250 gr. szamóca, egy kevés mentalevél.
Elkészítés: Keverjük sima krémmé a túrót, cukrot, aloe levet és a kikapart vaníliát. A szamócáról vegyük le a csészeleveleket, vágjuk félbe a gyümölcsöt, majd keverjük a túrómasszához. Osszuk szét kis csészékbe és mentalevéllel díszítsük, ízlés szerint. Hűtve tálaljuk.