ESSENS Joghurt készító + Colostrum Probiotics-étrend-kiegészítő
A termék a lehető legjobb minőségű, élőflórás, bioaktív
joghurtok házi készítésére szolgál.
Négyféle válogatott probiotikus kultúrát, valamint a prebiotikus hatású inulint
és Kolosztrumot tartalmazza. A szokásos bolti joghurtokkal összehasonlítva
az ESSENS Colostrum Probiotics probiotikus keverék segítségével elkészített
joghurtokban akár százszor nagyobb
mennyiségben vannak jelen az élő baktériumok.
Az ESSENS Colostrum Probiotics étrend-kiegészítőt
Csehországban, gyógyszerészeti
felügyelet alatt fejlesztettük ki és gyártjuk, a legszigorúbb EU s
előírások és szabványok betartásával.
Hatóanyagait kizárólag természetes forrásokból nyerjük, vegyi úton
előállított alapanyagok felhasználása nélkül. A termék gyártása során csak a
lehető legjobb minőségű alapanyagokat alkalmazzuk. A termék nem tartalmaz
cukrot és glutént.
Mik
a probiotikumok és a prebiotikumok?
Probiotikumnak olyan élőszervezetet nevezünk, amely
javítja a bélflóra egyensúlyát, és ezzel kedvezően befolyásolja egészségünket.
A leggyakoribb probiotikumok a Lactobacillus, a Bifidobacterium és a
Streptococcus nemzetségekhez tartozó tejbaktériumok. Jelenlétüknek köszönhetően
az emberi szervezet jobban tudja hasznosítani a vitaminokat, a kálciumot és a
laktózt. Segítik a bél vérellátását és a mozgását (a perisztaltikát), kedvező
hatással vannak az immunitásra, valamint a K és B12-vitamin termelésére.
A prebiotikumok a táplálékunk emészthetetlen részét
képezik, amely energiaforrásként szolgál a probiotikumok számára, és kedvező
feltételeket teremt megfelelő fejlődésükhöz és aktivitásukhoz.
Ahhoz, hogy a prebiotikumok hatékonyan kifejthessék
kedvező hatásukat a szervezetben, szükséges biztosítani a probiotikumok és
prebiotikumok egy terméken belüli szinbiotikáját. Az ESSENS Colostrum
Prebiotics a prebiotikum szerepét betöltő inulint és a 4 legértékesebb
probiotikumtörzset tartalmazza: Streptococcus
lactis, Lactobacillus bulgaricus, lactobacillus acidophilus, valamint
Bifidobacterium bifidum.
Mi a
kolosztrum?
A kolosztrum az emlősök tejmirigyei által a szülés után
termelt első tej. A kolosztrum minden összetevője abban segíti az
újszülötteket, hogy túléljenek az új környezetben, mert természetes passzív
immunitásukat, vagyis a fertőzések ellen védő kész ellenanyagokkal való
ellátásukat biztosítja életük első heteiben. A Colostrum ESSENS kizárólag a borjú szülése utáni első fejésből nyert
tehén Kolosztrumot tartalmaz, ami a Colostrum ESSENS lehető legjobb minőségét
biztosítja a piacon kapható többi hasonló termékkel összehasonlítva. A
második fejésből kapott tej ugyanis az első fejéshez képest 47-53 százalékkal
kevesebb immunglobulint és egyéb értékes anyagot tartalmaz, az utána következő
fejéseknél pedig ezen anyagok aránya tovább csökken.
A kolosztrum igen
gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, fehérjékben, növekedési
faktorokban, proteáz-gátlókban és immunglobulinban, különösen az
immunrendszerben kulcsszerepet játszó G immunglobulinban. A kolosztrum továbbá
baktériumok, vírusok és penészgombák ellen ható ellenanyagokat tartalmaz. Egyik
összetevője a laktoferrin is - a testben előforduló gyulladásokat enyhítő multi
funkciós protein. A növekedési faktorok
kedvezően befolyásolják a sebgyógyulást és az izomnövekedést, javítják az
idegrendszert, valamint növelik a szervezet általános életerejét.
Az ESSENS Colostrum Probiotics joghurtok alkalmasak:
- a
bélflóra helyreállítására (nemcsak) az antibiotikumok szedése után,
- az
emésztőrendszer működésének javítására és szabályozására,
- a
szervezetfertőzésekkel szembeni ellenálló képességének erősítésére,
- hasmenések
és élesztőgomba-fertőzések elleni védelemre,
- a
vér koleszterinszintjének csökkentésére,
- a
kalciumfelszívódás elősegítésére és a laktóz-intolerancia tüneteinek
enyhítésére,
- a szervezet
általános védekezőképességének növelésére
Elkészítés:
Az ESSENS Colostrum Probiotics felhasználásával az ESSENS
Yogurt Maker készülékben bioaktív joghurtokat készíthet el friss, lehetőleg
teljes tejből. A készülék koracél tartályba 1 liter szobahőmérsékletű tejet
öntsön, adjon hozzá 1 zacskó ESSENS Colostrum Probiotics készítményt, és
alaposan keverje össze. A koracél tartályt helyezze be az Essens Yogurt Maker
készülékbe, és zárja le az átlátszó fedéllel. A készülék elektromos hálózathoz
való csatlakoztatása után a fűtőteste melegedni kezd a 43 ºC os maximális hőmérsékletre. Ennél
magasabb hőmérsékleten a joghurtkultúrák elpusztulnak. A joghurt előállítása kb. 8 óráig tart. Ha
sűrűbb és savanyúbb joghurtot szeretne, a készüléket hosszabb ideig, legfeljebb
azonban 12 óráig hagyhatja bekapcsolva. Miután elkészült a joghurt, akár
azonnal fogyasztható, de javasoljuk hűtőszekrényben stabilizálni, ahol viszont,
ne tároljuk 3-5 napnál hosszabb ideig.
Ajánlott
adagolás: a probiotikumok kedvező hatásai leginkább hosszú távú és
rendszeres fogyasztás esetén jelentkeznek.
Összetevők:
probiotikus kultúrák: Streptococcus lactis, Lactobacillus bulgaricus,
lactobacillus acidophilus, valamint Bifidobacterium bifidum.
Prebiotikumok: inulin és kolosztrum.
Az
alkalmazással kapcsolatos figyelmeztetések: Ezt a terméket étrend
kiegészítőként hozták forgalomba. A termék nem minősül gyógyszernek. Az étrend
kiegészítők nem helyettesítik a változatos táplálkozást. 3 éven aluli
gyermekeknek, terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. A termék nem alkalmas
betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére. Specifikus
panaszok esetén a készítmény alkalmazását beszélje meg kezelőorvosával!
Tárolás: Az eredeti, felbontatlan tasakban tárolt
probiotikus keverék felhasználhatósági ideje: a gyártási időtől számított 6
hónap. A probiotikus keveréket tartalmazó tasak legfeljebb 25 ºC on tárolható, ennél magasabb
hőmérséklettől óvni kell, mert az idő előtt indíthatná a baktériumtörzsek
aktiválódását. Gyermekektől elzárva tartandó!
Kiszerelés: 6 tasak
Felhasználhatósági idő és a gyártási
tétel száma: ld. a
csomagoláson